fbpx

23 GODINE GIMNAZIJE GAUDEAMUS

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Proslava u Tikvešu

Tradicionalna proslava 23 godine gimnazije Gaudeamus održala se protekli vikend u Tikvešu. Uz vrhunski čobanac, grah i iš-fiš okupili su se u Tikvešu brojni prijatelji i suradnici gimnazije Gaudeamus.  Osim sadašnjih, bivših i budućih učenika gimnazije, slavili su u Tikvešu i mališani iz Gaudeamusove GiGa igraonice koji su uspješno završili još jednu godinu učenja engleskog jezika, glazbenog i brbljaonice, informatike i sportaonice. Na pozornici u Tikvešu tako su neki mališani, među kojima su najmlađi oni od 3 godine, imali svoj prvi javni nastup, na veliki ponos roditelja, baki i djedova, a i voditeljica programa.

GiGA proslava

GiGA igraonica

Zanimljiv je podatak da je GiGa igraonica nastala na temelju promatranja gimnazijalaca i problema s kojima su oni dolazili u gimnaziju Gaudeamus. Dva puta tjedno po 75 minuta u GiGa igraonici djeca se igraju sa svojim „teachericama“, a kroz igru i na zabavan način otklanjaju navedene probleme i usvajaju važne kompetencije cjeloživotnog obrazovanja, socijaliziraju se, usvajaju radne navike, vještine efikasnog učenja i razvijaju svoju kreativnost kroz osmišljavanje novih igrica.

Osim navedenog, u GiGa igraonici djecu uče pravilnoj uporabi tablet uređaja i preveniraju razvoj ovisnosti, a zapostavljeni nisu niti tjelesni i motorički aspekti koji se razvijaju kroz zanimljive gimnastičke koreografije i igre. Prvi su uveli i obrazovanje za poduzetništvo, pa tako djeca sudjeluju u provedbi zabavnih projekata koji su razvojno prilagođeni njihovoj dobi i povezani sa temama koje obrađuju u igraonici. Voditeljice igraonice naglašavaju kako je u radu s djecom najvažnije postavljanje jasnih pravila i, naravno, puno igre i zabave!

GiGA proslava 23 godine Gaudeamusa nastup

Gimnazija Gaudeamus

Kao i u GiGa igraonici, u gimnaziji Gaudeamus, u kojoj trenutno traju upisi, naglasak je na individualnom pristupu i ostvarenju potencijala svakog učenika. U cilju što kvalitetnijeg kreiranja kurikuluma, gimnazija Gaudeamus prepoznala je tri ključna cilja na kojima se treba temeljiti obrazovanje, a to su kontinuitet, organizacija i rana profesionalna orijentacija.

Najvažnija od spomenutih je profesionalna orijentacija pri čemu se na svakom satu potiče učenike da zapišu ono što im je zanimljivo te na taj način u Gaudeamusu vrlo brzo dolaze do izbornog predmeta učenika. „Potom, kada su učenici motivirani i kada znaju što žele, nije nikakav problem pripremiti ih za buduće radno mjesto“, ističe Saša Šakić, osnivač i razvojni manager gimnazije Gaudeamus.

Za velike rezultate ove škole, od kojih su najistaknutiji najbolji rezultat na prvoj državnoj maturi te 0% nezaposlenih učenika, zaslužno je prije svega puno odgovornosti i puno rada te individualni pristup svakom učeniku. Učenicima se omogućava rad na njihovoj zoni interesa i fokusiranje na predmete i sadržaje koji ih zanimaju čime se uvelike smanjuje školski stres.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Scroll to Top