fbpx

GiGA stipendisti 2019. godine!

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Stipendija 2019.

Gimnazija Gaudeamus dodijelila je ove godine čak dvije četverogodišnje stipendije – jednu punu stipendiju u iznosu od 88.000 kuna te jednu djelomičnu u iznosu od 44.000 kuna.

Selekcijski postupak

U prvom krugu natječaja učenici su morali poslati e-mail na zadanu adresu sa svojim životopisom i kratkim opisom svojih postignuća. Od poslanih životopisa tim profesora iz Gaudeamusa imao je težak zadatak odabrati najbolje koji su pozvani na sastanak i prezentaciju rada u gimnaziji Gaudeamus. U nastavku selekcijskog procesa učenici su pisali ispit iz hrvatskog jezika, engleskog jezika i matematike. Nakon ispita slijedilo je pisanje eseja na temu Gaudeamusove standardizacije i sustava Učiti kako učiti.

Četverogodišnja stipendija pripala je učeniku Osnovne škole Mladost iz Osijeka – Ivanu Đapiću

U sljedećem koraku učenici su imali zadatak održati prezentaciju na istu temu, a potom je slijedio motivacijski razgovor. Zbrojem svih ostvarenih rezultata i bodova puna četverogodišnja stipendija pripala je učeniku Osnovne škole Mladost iz Osijeka – Ivanu Đapiću. Ivan je otkrio da se u budućnosti vidi u području stomatologije, a već zna i gdje bi želio studirati – radi se o sveučilištu ACTA u Amsterdamu. Ivan je tijekom osnovnoškolskog obrazovanja sudjelovao na brojim natjecanjima – iz geografije, povijesti i tehničke kulture, trenirao je odbojku, a pohađa i dramski studio. Uz njegovu svestranost Ivan smatra da mu je pobjedu donio njegov javni nastup i predstavljanje sebe kao učenika.

Osim Ivana odlične rezultate na natječaju ostvarila je i Lea Kurepa osvojivši djelomičnu stipendiju. Jedan od razloga zašto je Lea željela upisati Gaudeamus jest način rada u školi i sustav koji se koristi.

Svim našim stipendistima i budućim učenicima želimo puno srednjoškolskih uspjeha! Sigurni smo da je ovo tek početak njihove uspješne karijere.

Pretplati se na Newsletter​

Prijavi se i budi u tijeku sa aktivnostima u našoj školi / Privola

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *