fbpx

GiGA stipendisti 2019. godine!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Stipendija 2019.

Gimnazija Gaudeamus dodijelila je ove godine čak dvije četverogodišnje stipendije – jednu punu stipendiju u iznosu od 88.000 kuna te jednu djelomičnu u iznosu od 44.000 kuna.

GiGA stipendisti 2019

Selekcijski postupak

U prvom krugu natječaja učenici su morali poslati e-mail na zadanu adresu sa svojim životopisom i kratkim opisom svojih postignuća. Od poslanih životopisa tim profesora iz Gaudeamusa imao je težak zadatak odabrati najbolje koji su pozvani na sastanak i prezentaciju rada u gimnaziji Gaudeamus. U nastavku selekcijskog procesa učenici su pisali ispit iz hrvatskog jezika, engleskog jezika i matematike. Nakon ispita slijedilo je pisanje eseja na temu Gaudeamusove standardizacije i sustava Učiti kako učiti.

Četverogodišnja stipendija pripala je učeniku Osnovne škole Mladost iz Osijeka – Ivanu Đapiću

U sljedećem koraku učenici su imali zadatak održati prezentaciju na istu temu, a potom je slijedio motivacijski razgovor. Zbrojem svih ostvarenih rezultata i bodova puna četverogodišnja stipendija pripala je učeniku Osnovne škole Mladost iz Osijeka – Ivanu Đapiću. Ivan je otkrio da se u budućnosti vidi u području stomatologije, a već zna i gdje bi želio studirati – radi se o sveučilištu ACTA u Amsterdamu. Ivan je tijekom osnovnoškolskog obrazovanja sudjelovao na brojim natjecanjima – iz geografije, povijesti i tehničke kulture, trenirao je odbojku, a pohađa i dramski studio. Uz njegovu svestranost Ivan smatra da mu je pobjedu donio njegov javni nastup i predstavljanje sebe kao učenika.

Osim Ivana odlične rezultate na natječaju ostvarila je i Lea Kurepa osvojivši djelomičnu stipendiju. Jedan od razloga zašto je Lea željela upisati Gaudeamus jest način rada u školi i sustav koji se koristi.

Svim našim stipendistima i budućim učenicima želimo puno srednjoškolskih uspjeha! Sigurni smo da je ovo tek početak njihove uspješne karijere.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Scroll to Top