fbpx

Politika privatnost i kolačići

Tko smo mi?

Mi smo Gaudeamus, prva privatna srednja škola u Osijeku s pravom javnosti, Školska 6, 31000 Osijek („Gaudeamus“). Naše internet stranice su www.gaudeamus.hr i www.gaudeamus-blog.com.

Podatci koje prikupljamo o Vama

O Vama prikupljamo podatke koji nam omogućuju da osiguramo neometani rad naše web stranice i kako bi smo Vam pružili najbolje moguće iskustvo na našoj web stranici. Razlikujemo (a) osobne podatke koje nam Vi ustupite i (b) osobne podatke koje prikupljamo automatski i (c) osobne podatke koje zaprimamo iz drugog izvora.

Osobni podaci koje nam Vi ustupite

Tako primjerice prikupljamo podatke koje nam pružite kada se registrirate na našoj web stranici, kada zatražite naš newsletter ili kada pošaljete poruku putem kontakt forme – u svim takvim slučajevima popunjavate određena polja ili kliknete na određeni gumb i time nam moguće dajete Vaše osobne podatke. Također prikupljamo podatke i putem anketa te kada sudjelujete u nekoj nagradnoj igri koju organiziramo.

Osobne podatke koje prikupljamo automatski

Postoje i Osobni podatci koje prikupljamo automatski, a to su podatci koje bilježimo kada koristite naše web stranice ili kada koristite neke naše usluge.

Kada god koristite naše web stranice ili primjerice kada čitate neki naš e-mail, određene informacije (koje nisu nužno osobni podatci) se kreiraju i automatski prikupljaju. Primjerice:

Kada posjetite naše web stranice, koristimo „kolačiće“. Kolačić je informacija spremljena na Vaše računalo od strane web stranice koju posjetite. Kolačići obično spremaju Vaše postavke, postavke za web stranicu, kao što su preferirani jezik ili adresa. Kasnije, kada opet otvorite istu web stranicu web preglednik šalje natrag kolačiće koji pripadaju toj stranici. Ovo omogućava stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama. Kolačići mogu spremati širok pojas informacija, uključujući nekada i osobne podatke (kao što je Vaše ime ili e-mail adresa). Ipak, ova informacija može biti spremljena jedino ako Vi to omogućite – web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im Vi niste dali i ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu. Zadane aktivnosti spremanja i slanja kolačića Vama nisu vidljive. Više o kolačićima pogledajte dolje u ovoj Politici.

Uz kolačiće, može nam biti vidljiv i podatak o vrsti uređaja koji koristite da bi ste pristupili našim web stranicama, uključujući i koji specifični uređaj koristite, koji operativni sustav koristite, kakve su postavke istog i primjerice zašto se web stranica ‘srušila’. Primjerice različite informacije mogu biti prikazane ovisno o tome koristite li PC ili Mac, iOS uređaj ili Android uređaj.

Osobni podatci koje zaprimamo iz drugog izvora

Konačno moguće je da o Vama zaprimimo i osobne podatke iz drugog izvora. Primjerice moguće je da o Vama zaprimimo podatke putem ‘društvenih mreža’, u slučaju da označite našu stranicu na Facebooku sa „sviđa mi se“ ili nas počnete pratiti na nekoj drugoj ‘društvenoj mreži’. Tada je moguće je da ćemo zaprimiti osobne podatke o Vama putem tih stranica.

Baza podataka

Gaudeamus vaše podatke privremeno sprema u Mailchimp bazu podataka. Mailchimp je vodeća svjetska platforma za marketing. Više o njihovim uvjetima korištenja možete saznati ovdje.

Pristup vašim informacijama, izmjenama i drugim pravima

U slučajevima u kojima smo pribavili Vašu privolu za određene radnje, ovlašteni ste povući danu privolu u bilo kojem trenutku i mi ćemo prestati s korištenjem Vaših osobnih podataka u tu svrhu, osim ako smatramo da postoji alternativna pravna osnova kojom bismo opravdali daljnju obradu Vaših osobnih podataka u tu svrhu, u kojem slučaju ćemo Vas o tome obavijestiti.

U bilo kojem trenutku ste ovlašteni zatražiti nas presliku informacija koje imamo o Vama, kao i zatražiti nas da izmijenimo, ažuriramo ili izbrišemo te podatke. Možda ćemo Vas tražiti dodatne podatke o Vašem zahtjevu. Ako Vam omogućimo uvid u podatke koje o Vama imamo, to ćemo učiniti bez naknade, osim ako obrada zahtjeva nije ‘očito neosnovana ili pretjerana’. U slučaju da zatražite dodatne preslike ovih podataka od nas, moguća je naplata razmjernog administrativnog troška. Vaš zahtjev može biti odbijen u slučajevima u kojima je to pravno i zakonski dopušteno.

Prava u svezi osobnih podataka

Opća uredba o zaštiti podataka (GDPR), regulativa je Europske unije koja štiti vaše osobne podatke i zahtijeva da se prikupljaju u skladu sa zakonom pod strogim uvjetima, za opravdanu svrhu. Osobe ili organizacije koje prikupljaju i upravljaju vašim osobnim podacima moraju ih zaštititi od zloupotrebe te moraju poštivati određena prava vlasnika podataka koja su zajamčena zakonom EU. Shvaćajući ozbiljnost Uredbe, Gaudeamus. jamči svojim posjetitelja i klijentima sva prava temeljena na GDPR uredbi, i to: pravo na pristup, pravo na ispravak, pravo na zaborav, pravo na ograničenje obrade, pravo na prenosivost, pravo na prigovor, pravo na ne podlijeganje automatiziranoj obradi osobnih podataka, pravo na podnošenje pritužbi te pravo na naknadu štete.

 

Scroll to Top