fbpx

Odgovor na komentar

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Komentar

Gimnazija Gaudeamus na državnoj maturi

Poštovana, zahvaljujemo Vam na Vašim razmišljanjima i komentaru. Podsjetit ćemo Vas da je gimnazija Gaudeamus ostvarila najbolji rezultat na prvoj državnoj maturi, druga je bila jedna privatna škola iz Zagreba – nakon čega gotovo nitko više nije komentirao niti objavljivao službene rezultate. 90% naših učenika upisuje fakultet koji im je prvi izbor i većina ih završava fakultete u rokovima, dok statistike pokazuju da 70% studenata prve godine želi promijeniti fakultet i to ne zato što znaju što žele, nego zato što znaju da taj fakultet koji su upisali – ne žele.

Profesionalna orijentacija

Profesionalnom orijentacijom učenika hrvatski se obrazovni sustav uopće ne bavi, a rano usmjeravanje sukladno talentima svakog djeteta najvažnija je stvar u obrazovanju. Naša aplikacija za profesionalnu orijentaciju osmišljena je tako da tijekom školskog sata učenici upisuju ono što im je bilo najzanimljivije i kasnije to povezuju sa školskim predmetima. Temeljem toga aplikacija već nakon nekoliko mjeseci izbacuje predmete s kojim je učenik najviše povezivao. Analizom tih podataka, npr. ako je učenik odabrao biologiju, vidi se je li unutar samog predmeta učenik više povezao za genetikom, botanikom, zoologijom i sl., što nam omogućava da učenike pripremamo za još uže područje kojim će se kasnije vjerojatno baviti u životu. Učenici koji to ne žele imaju izbor učiti sve predmete kao da će iz svih njih polagati državnu maturu, kao što je i u ostalim školama.

Školarina

Za proslavu 20. godišnjice gimnazije Gaudeamus kontaktirali smo sve naše učenike i učenice, svi su bili zaposleni što je najbolji pokazatelj da tržište prepoznaje kvalitetu Gaudeamusovih učenika. Napominjemo da je jedna od mogućnosti upisa u Gaudeamus da se školarina plaća kada učenik počne raditi, a ako ne dobije posao u roku godinu dana od završetka srednje škole ili fakulteta nema obvezu plaćanja školarine. Učenici koji su potpisali takve ugovore isplatili su školarinu s tri do četiri svoje mjesečne plaće. S obzirom na to da pratite cijene naših školarina sigurno vam neće biti problem izračunati kolika je plaća naših učenika. 

Učiti nešto, a da ne znaš zašto to učiš po nama je zaista strašno i to je jedan od glavnih razloga što se broj izostanaka u srednjim školama udvostručuje u odnosu na osnovne škole, a možete samo zamisliti kako će to biti nakon protekle dvije školske godine gdje će učenici imati neusporedivo veće rupe u znanju nego što je to bilo u prethodnim godinama. 

Većina naših učenika radi ono što voli i s tim poslom počinju se baviti već u srednjoj školi što im omogućuje da u životu imaju “i ovce i novce”. Rade ono što vole i zarađuju puno više nego im je potrebno.

Naši profesori svoje osmosatno radno vrijeme provode u školi i tako se nakon nastave individualno posvećuju svakom učeniku dajući im detaljne povratne informacije sukladno elementima i podelementima kriterija vrednovanja.  Na žalost, u 25 godina gimnazije Gaudeamus prilikom razgovora za upis nijedan učenik i roditelj niti iz jednog predmeta nisu znali elemente i podelemente kriterija vrednovanja. Ako imate susjede i djecu školske dobi lako to možete provjeriti.

Nadam se da smo vam približili naše rezultate i način rada za koji smo sigurni da može svakom djetetu pomoći da ostvari svoj potencijal. 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Scroll to Top