fbpx

Odgovor na komentar

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Komentar

Gimnazija Gaudeamus na državnoj maturi

Poštovana, zahvaljujemo Vam na Vašim razmišljanjima i komentaru. Podsjetit ćemo Vas da je gimnazija Gaudeamus ostvarila najbolji rezultat na prvoj državnoj maturi, druga je bila jedna privatna škola iz Zagreba – nakon čega gotovo nitko više nije komentirao niti objavljivao službene rezultate. 90% naših učenika upisuje fakultet koji im je prvi izbor i većina ih završava fakultete u rokovima, dok statistike pokazuju da 70% studenata prve godine želi promijeniti fakultet i to ne zato što znaju što žele, nego zato što znaju da taj fakultet koji su upisali – ne žele.

Profesionalna orijentacija

Profesionalnom orijentacijom učenika hrvatski se obrazovni sustav uopće ne bavi, a rano usmjeravanje sukladno talentima svakog djeteta najvažnija je stvar u obrazovanju. Naša aplikacija za profesionalnu orijentaciju osmišljena je tako da tijekom školskog sata učenici upisuju ono što im je bilo najzanimljivije i kasnije to povezuju sa školskim predmetima. Temeljem toga aplikacija već nakon nekoliko mjeseci izbacuje predmete s kojim je učenik najviše povezivao. Analizom tih podataka, npr. ako je učenik odabrao biologiju, vidi se je li unutar samog predmeta učenik više povezao za genetikom, botanikom, zoologijom i sl., što nam omogućava da učenike pripremamo za još uže područje kojim će se kasnije vjerojatno baviti u životu. Učenici koji to ne žele imaju izbor učiti sve predmete kao da će iz svih njih polagati državnu maturu, kao što je i u ostalim školama.

Školarina

Za proslavu 20. godišnjice gimnazije Gaudeamus kontaktirali smo sve naše učenike i učenice, svi su bili zaposleni što je najbolji pokazatelj da tržište prepoznaje kvalitetu Gaudeamusovih učenika. Napominjemo da je jedna od mogućnosti upisa u Gaudeamus da se školarina plaća kada učenik počne raditi, a ako ne dobije posao u roku godinu dana od završetka srednje škole ili fakulteta nema obvezu plaćanja školarine. Učenici koji su potpisali takve ugovore isplatili su školarinu s tri do četiri svoje mjesečne plaće. S obzirom na to da pratite cijene naših školarina sigurno vam neće biti problem izračunati kolika je plaća naših učenika. 

Učiti nešto, a da ne znaš zašto to učiš po nama je zaista strašno i to je jedan od glavnih razloga što se broj izostanaka u srednjim školama udvostručuje u odnosu na osnovne škole, a možete samo zamisliti kako će to biti nakon protekle dvije školske godine gdje će učenici imati neusporedivo veće rupe u znanju nego što je to bilo u prethodnim godinama. 

Većina naših učenika radi ono što voli i s tim poslom počinju se baviti već u srednjoj školi što im omogućuje da u životu imaju “i ovce i novce”. Rade ono što vole i zarađuju puno više nego im je potrebno.

Naši profesori svoje osmosatno radno vrijeme provode u školi i tako se nakon nastave individualno posvećuju svakom učeniku dajući im detaljne povratne informacije sukladno elementima i podelementima kriterija vrednovanja.  Na žalost, u 25 godina gimnazije Gaudeamus prilikom razgovora za upis nijedan učenik i roditelj niti iz jednog predmeta nisu znali elemente i podelemente kriterija vrednovanja. Ako imate susjede i djecu školske dobi lako to možete provjeriti.

Nadam se da smo vam približili naše rezultate i način rada za koji smo sigurni da može svakom djetetu pomoći da ostvari svoj potencijal. 

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Scroll to Top