fbpx

Pripremni tjedan gimnazije Gaudeamus 2023.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Dolazak u novu školu uvijek je izazovan. Osjećaj uzbuđenja miješa se s neizvjesnošću, a nova lica i okolina ponekad mogu djelovati zastrašujuće. U gimnaziji Gaudeamus prepoznali smo ovaj prijelaz i želja nam je učiniti sve da se svaki naš novi učenik osjeća dobrodošao i spremno za sve što ga u budućnosti čeka. Upravo zbog toga kreirali smo poseban pripremni tjedan za naše nove učenike.

Sustav “Učiti kako učiti”

Jedan od najbitnijih dijelova pripremnog tjedna je sustav “Učiti kako učiti”. Ovaj jedinstveni pristup usmjeren je na razumijevanje procesa učenja. Nije dovoljno samo sjesti i učiti – važno je znati kako učiti učinkovito. Kroz niz interaktivnih radionica našim će se učenicima predstaviti metode koje potiču duboko razumijevanje, bolje pamćenje i sposobnost povezivanja različitih informacija. Učeći na taj način skratit će im se vrijeme potrebno za učinkovito učenje i ujedno će razvijati samopouzdanje nužno u postizanju i razvijanju raznih sposobnosti koje ih prate kroz srednju školu.

Gaudeamus pripremni tjedan 2023

Tjedni plan aktivnosti: alat za bolju organizaciju

U današnjem brzom svijetu, vještina upravljanja vremenom postaje ključna. Naš pripremni tjedan stavlja naglasak na to kako učenici mogu najbolje iskoristiti svoje vrijeme kroz tjedni plan aktivnosti. Ovo nije samo raspored aktivnosti – to je alat koji će im pomoći da se bolje organiziraju, postavljaju prioritete i prate svoj napredak.

Javni nastup

Poznato je kako javni nastup, govorenje pred većim brojem ljudi u nekima izaziva stres, nelagodu i tjeskobu. Isto tako današnji život nezamisliv je bez javnog nastupa. Kako bi naši učenici bili spremni za sve svoje javne nastupe, prezentiranja, izlaganje seminara i debate tijekom školovanja, uvodimo ih u osnove teorije javnog nastupa. Učenje kako jasno i uvjerljivo iskomunicirati svoje ideje pomoći će im u školskom okruženju, ali će time steći vještinu koja će im koristiti kroz cijeli život.

Gaudeamus pripremni tjedan 2023

Esej

Pisanje eseja može biti izazov, ali uz prave smjernice svaki učenik može savladati ovu vještinu. U pripremnom tjednu, naši profesori će poučavati učenike o strukturi, stilu i tehnici pisanja koji će im pružiti priliku da izraze sebe.

Kreativno povezivanje gradiva

Svaki predmet u školi ima svoju vrijednost, ali prava magija događa se kada učenici povezuju informacije iz različitih predmeta i različitih izvora. Ovaj integrativni pristup potiče kritičko razmišljanje, dublje razumijevanje i entuzijazam za učenje.

Gaudeamus pripremni tjedan 2023

Početak nove avanture kroz druženje i upoznavanje

Osim školskih aktivnosti, pripremni tjedan pruža priliku za druženje i upoznavanje. Učenici će upoznati svoje nove kolege, nastavnike i mentore u opuštenoj atmosferi. Kroz timsko rješavanje problema, igre i druge aktivnosti, stvaraju se temelji čvrste veze koje će trajati kroz cijelo školovanje.

U gimnaziji Gaudeamus vjerujemo u cjeloživotno učenje i razvijanje vještina koje će koristiti našim učenicima kroz cijeli život. Pripremni tjedan samo je početak te predivne avanture. Veselimo se novim izazovima!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Scroll to Top