fbpx

GiGAchallenge

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

1) Kako se prijaviti ?

Prijaviti se mogu svi građani HR. Pošaljite nam svoje ime i prezime putem maila gigaizazov@gmail.com ili putem poruke na našim Facebook i Instagram stranicama. Kao odgovor ćete dobiti tablicu za ispunjavanje zdravih navika.

2) Što je #GIGAchallenge ?

#GIGAchallenge izazov je od 7 dana tijekom kojeg imate priliku svaki dan učiniti nešto za sebe i na zdrav način poboljšati svoj imunitet.

Uključivanjem u ovaj izazov dobit ćete obrazac s trima kategorijama: PREHRANA, VJEŽBA I OPUŠTANJE. Na kraju dana u svaku kategoriju treba upisati što ste dobro učinili taj dan za svoje zdravlje. Cilj je pokušati svaki dan napraviti barem jednu stvar više nego prethodni. Npr. prvi dan „Pojeo sam jabuku.“, a drugi „Izbjegao sam kasnu večeru i nisam pojeo cijelu čokoladu.“ Svaki novi dan nova je prilika da postanete jači, da se zdravije hranite, da živite zdravije i budete najbolja verzija sebe. Za tjedan dana biti ćete sami sebi zahvalni!

Kako bi to bio pravi, viralni izazov, svaki dan dobit ćete #GIGAchallenge koji će zadati jedan od sudionika. Svoj izazov snimite i/ili uslikajte te objavite uz #GIGAchallenge. Prvi izazov određuje voditelj te će on najaviti tko će odrediti sljedeći i tako tijekom 7 dana. Naravno, izazov možemo i produžiti!

#GIGAchallenge !

#GiGAchallenge – Možda nemam simptome, ali COVID-19 izaziva pravu glavobolju

Novi koronavirus koji je otkriven u Kini krajem prošle godine nazvan je SARS-CoV-2, a COVID-19 naziv je bolesti uzrokovane navedenim virusom. Prema dostupnim epidemiološkim podacima, virus se relativno brzo i lako širi među ljudima zbog čega je preporučeno ne izlaziti među ljude i uživati unutar vlastita doma.

Druge su preventivne mjere pranje ruku, izbjegavanje kontakta s oboljelima, dezinfekcija odjeće i predmeta itd. Virus se prenosi najčešće kapljičnim putem prilikom kihanja i kašljanja, ali i indirektno putem ruku kontaminiranih izlučevinama oboljele osobe jer virus preživljava nekoliko sati na površinama kao što su stolovi i ručke. 

Simptomi zaraze virusom SARS-CoV-2 slični su gripi: povišena tjelesna temperatura, kašalj, otežano disanje, bolovi u mišićima, umor, a u težim slučajevima dolazi do teške upale pluća, akutnog sindroma respiratornog distresa, sepse i septičkog šoka koji mogu uzrokovati smrt.  Iz navedenih razloga, svi smo se našli u novoj, izazovnoj situaciji kada su se naše svakodnevne radnje morale zaustaviti i promijeniti.

Stara poslovica kaže: „Mens sana in corpore sano“, tj. „Zdrav duh u zdravom tijelu“! Zato je gimnazija Gaudeamus osmislila zanimljive aktivnosti za učenike, profesore, ali i sve ljude koji žele, kako bi se lakše nosili s novonastalom situacijom. Stoga #ostanidoma, jačajte svoj imunitet, najvećeg borca u borbi protiv virusa, i prihvatite

#GIGAchallenge !

Cilj je ovog izazova aktivirati sebe, jako se dobro zabaviti, izazvati druge, naučiti nešto novo o sebi, usvojiti nove zdrave navike i riješiti se glavobolje izazvane virusom COVID-19!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Scroll to Top