fbpx

Luka Modrić – prvi Hrvat koji je osvojio Zlatnu loptu

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Luka modrić – Zlatna lopta!

Na temu Luke Modrića, nogometa i njihovog usklađivanja sa školskim obvezama popričali smo s najistaknutijim nogometašima naše škole, Danielom Turkom koji brani boje NK Osijeka i još jednim Lukom, Lukom Brandićem koji nastupa za Akademiju Krpan&Babić.

GiGA Daniel Turk

 

Za početak, Daniele, reci nam nešto o sebi.

Zovem se Daniel Turk, imam 15 godina i učenik sam prvog razreda Gaudeamusa, privatne srednje škole u Osijeku.

Po naglasku ne bih rekao da si iz naših krajeva?

Hehe, dolazim iz sjeverne Hrvatske, malog  Međimurja i ovdje sam na privremenom radu. Da, doista na privremenom radu jer osim što sam u gimnaziji paralelno polazim i školu nogometa NK Osijek.

Kako to da si iz Međimurja stigao u Osijek?

Nogomet igram za kadete, U-16, na poziciji desnog boka. Tu poziciju držim još od mlađih dana kad sam počeo igrati nogomet s navršenih osam godina u NK Međimurje. S dvanaest godina bio sam pozvan u NK Slaven Belupo gdje sam se zadržao do ove godine u šestom mjesecu kada su me zapazili skauti NK Osijeka. Vrlo sam im zahvalan što su mi omogućili da svojim vještinama pomognem klubu, a ujedno da uz kvalitetan rad koji mi omogućuju steknem nova znanja kojima ću postati vrhunski nogometaš.

GiGA Daniel Turk 3

 

Kako je u školi? Vjerojatno nije lako uskladiti sve obveze oko škole i nogometa?

Osim nogometa u mojem životu važnu poziciju ima i škola, moja gimnazija. Vrlo sam sretan što sam član jednog kvalitetnog tima koji također brine za moju budućnost. U školi se osjećam vrlo dobro i zadovoljno jer se profesori zaista trude da dobijem znanje za cijeli život. Zbog sporta škola mi svakodnevno izlazi u susret jer da nema takav pogled na sportaše ja ne bih nikako mogao uskladiti svakodnevne obveze.

Kao vrhunski sportaš imam pravo na nastavu dolaziti od 10.20 sati, tako da maksimalno mogu iskoristiti sve svoje potencijale i na terenu i u školi. Kada netko čuje o obvezama koje čine moju svakodnevicu, zapita se kako mogu to izdržati, ali ja sam jako zadovoljan i zahvalan kako školi tako i nogometnom klubu jer me oboje čine sretnim.

GiGA Daniel Turk 2

 

Što kažeš na Luku Modrića i ima li utjecaja na tvoj nogometni razvoj?

Veliki, najveći hrvatski, ali i svjetski nogometaš – riječi kojima bi mogao opisati njegov uspjeh bile bi premale koliko je on učinio za nogomet i rekao svijetu tko je Hrvatska. Od srca čestitam mu na „Zlatnoj lopti“, kao i na svim dosadašnjim velikim uspjesima. Kada pomislim na Luku Modrića, to je moj vjetar u leđa!

GiGA Luka Brandića slika 1

Rađa li se to možda novi Luka, Luka Brandić najbolji svjetski igrač?

Haha, jako teško će biti nadmašiti Modrića i njegovu životnu priču. Naravno da ću dati sve najbolje od sebe pa što bude.

GiGA Luka Brandić slika2

Luka, čuli smo da da je Daniel stigao iz Međimurja. Odakle si ti?

Iako je većina moje rodbine iz Bosne, ja sam rođen u Osijeku, a živim u Višnjevcu tako da sam u biti domaći dečko.

Kada je krenula ta opsesija s nogometom?

Loptu sam počeo šutati s četiri godine, a moj profesionalni put krenuo je s nekih sedam godina kada sam i počeo trenirati nogomet. Danas treniram i igram za kadete U-16 na Akademiji Krpan&Babić već nekih osam godina.

GiGA Luka Brandić

Kako usklađuješ svoje obveze po pitanju nogometa i škole?

Treninge imam svaki dan (7 dana tjedno) tako da nije jednostavno sve uskladiti i biti dobar na obje strane. Program za sportaše u gimnaziji Gaudeamusu mi jako puno pomaže jer kad imam jutarnje treninge na nastavu dolazim od 10.20. Ponekad kada mi je potrebno mogu otići i ranije s nastave tako da se svemu mogu prilagoditi.

Bitno mi je kada dođem iz škole da sve ponovim i odradim zadatke za sutrašnji dan. Navečer si spremam torbu i stvari za obući jer iako izgleda banalno ujutro vam to oduzme jako puno vremena.

Što misliš o Modriću kao najboljem nogometašu na svijetu?

Mislim da je to zaslužio. Sav njegov naporan rad se isplatio. Kad pogledate gdje je počeo, a gdje se sada nalazi i koje sve nagrade svojom igrom osvojio, morate biti sretni.

 

Pogledaj kako izgleda nastava za sportaše u gimnaziji Gaudeamus:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Scroll to Top