fbpx

Predavanje naše bivše učenice na FERIT-u.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Nedavno smo posjetili FERIT. Slušali smo razna predavanja, a jedno je bilo posebno važno: Zašto bi djevojke odabrale ICT? Imali smo priliku čuti mnoge mlade djevojke koje su odabrale baš taj fakultet i time ukinule sve predrasude koje postoje. Opće je poznato da se FERIT smatra muškim fakultetom te da je puno veći postotak muškaraca koji ga pohađaju. Posebno nam je zapalo za oko predavanje Odabir karijere – Slijediti srce ili razum. To je bilo predavanje bivše učenice naše škole Martine Podhorski koju smo kasnije uspjeli naći za par pitanja.

Čime se danas bavite i u kojoj tvrtki radite?

Trenutno sam zaposlena kao voditeljica Londonske škole za odnose s javnošću u Hrvatskoj i voditeljica sam tima za društvene mreže u osječkoj tvrtki.

GiGA Posjet FERIT Martina Podhorski

Čime se tvrtka bavi?

Tvrtka Escape d.o.o. nudi usluge digitalnog marketinga. Bavi se oglašavanjem na tražilici Google i društvenim mrežama, vođenjem društvenih mreža, edukacijama, savjetodavnim uslugama iz područja digitalnog marketinga i analitikom.

Jeste li zadovoljni poslom?

Svojim poslom sam zadovoljna jer je dinamičan i nepredvidiv. Svakodnevno komuniciram s više desetaka klijenata i to mi omogućava dinamičnost koja mi je u poslu najvažnija. Sloboda prostora i radnog vremena iznimno mi je važna, a to u svom poslu imam.

Što Vam je Gaudeamus omogućio pri upisu na fakultet?

S obzirom na to da sam bila odlična učenica i u ono vrijeme bila oslobođena mature, nisam se posebno pripremala za fakultet, a sva znanja koja sam stekla u školi nekako su ostala i bez problema sam upisala željeni fakultet. Pri upisu drugog fakulteta došla je i državna matura koju sam također nakon više od 7 godina od izlaska iz škole bez problema položila s odličnim ocjenama.

Što Vas je Gaudeamus naučio?

Prije svega timskom radu i snalaženju u novonastalim situacijama. Projekti koje smo tada odrađivali s različitim poslovnim subjektima dali su mi dodatnu širinu koju mislim da druge srednje škole ne nude. Također, Gaudeamus me naučio učiti. Većina kolega na fakultetima imala je problem s kampanjskim učenjem što je meni zbog navika iz srednje škole bilo gotovo nepoznato.

Smatrate li da vam neka druga škola ne bi mogla omogućiti isto što vam je Gaudeamus omogućio?

Sigurna sam da u drugim školama nikada ne bih mogla naučiti kako poslovanje zaista funkcionira. Mislim da su mi “životne” vještine koje sam stekla kroz srednjoškolsko obrazovanje uvelike olakšale snalaženje i u poslu i s klijentima.

Kako doći do uspjeha?

Nikada ne treba težiti za uspjehom koje su vam zadali ljudi iz vaše okoline. Ako ste vi zadovoljni s onim što ste postigli, to je uspjeh. Letvicu nakon svake male pobjede podignite malo više i samo vam je nebo granica.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Scroll to Top