fbpx

Svjetski Dan učitelja

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pozdrav,  dragi  čitatelji!

Svjetski je Dan učitelja. Napravite si kavu, čaj ili što već volite, sjednite u svoju omiljenu fotelju i pročitajte našu najnoviju priču.

Ponovno smo online na GiGALOGU! Za početak smo razgovarali s našim najdražim, najboljim  profesorima povodom Svjetskog dana učitelja. Pričali smo o nastavi, njihovim stavovima, iskustvima i predmetima koje predaju. Iako se radi o različitim predmetima, zaključili smo da naši profesori imaju jednake ciljeve i želje.

,,S kakvom si populacijom, tako ćeš se i osjećati”,  smatra profesorica Latinskog, Povijesti i Geografije, Tomislava Tomaz, koja nam je opisala koliko ona uživa u svom poslu.

Svaki se dan suočava s problemima učenika kojima je mentor, a i onima kojima predaje neki od ranije spomenutih predmeta. Profesorica je ujedno i pedagog naše škole i smatra kako je razgovor sa svakim učenikom jako važan za normalno funkcioniranje i uspjeh u školi. „Uvijek sam tu za učenike“, su neke od riječi profesorice Tomaz  tijekom našeg razgovora o  odnosima  učenika i profesora.

Tomislava Tomaz

Profesorica Mirna Šakić je i sama bivša učenica srednje škole Gaudeamus.

Pobliže nam je opisala koje su prednosti ove škole. Internet nastava , orijentiranost prema budućnosti, odnosno prema fakultetu i budućem radnom mjestu, manje štrebanja, više vremena za hobije i interese učenika su samo neke od prednosti u ovoj školi po sudu naše sugovornice. Psihologiju kao  svoju zonu interesa otkrila je uz pomoć profesorice koja je tada predavala u Gaudeamusu. „U to sam vrijeme sudjelovala u brojnim projektima škole, natječajima za poduzetnike, a ujedno se i pripremala za studij psihologije“, objašnjava nam profesorica Mirna. To su tada  bile mogućnosti u našoj školi, a možete li zamisliti koliko tek mogućnosti imaju učenici danas?

Mirna Šakić

Dobrodošli u biokemijski laboratorij kod profesora Marija!

Profesor Fröhlich se može pohvaliti višegodišnjim radom u srednjoj školi Gaudeamus u kojoj predaje biologiju i kemiju. Kada je riječ o sjećanjima bivših učenika vezano za profesora, od njih možete čuti jako lijepe riječi i pohvale. Profesor nam i sam kaže: „Želim da me učenici pamte po zanimljivim predavanjima te da uvide kako gradivo Biologije i Kemije nije uvijek dosadno.“ Zahvaljujući profesoru, znanje ovih dviju predmeta postaje primjenjivo u svakodnevnom životu.

Mario Fröhlich

„Morate vježbati…“, omiljene su riječi profesorice Gordane.

Profesorica Beissmann predaje većini, kako ona kaže, „omiljenu“  Matematiku i Fiziku. Profesorica uvijek s puno razumijevanja pojašnjava više puta gradivo cijelom razredu kako bi svi uspješno usvojili gradivo. S profesoricom smo razgovarali i o Internet nastavi koja je nekada bila teško izvodiva za predmet Matematike. Ipak,  uz suradnju profesora ove škole i to se danas obavlja s lakoćom. „Ne bojim se za budućnost učenika u ovoj školi, a želim da svaki učenik postane bolji od njegovog profesora“, s ovom mišlju profesorica završava razgovor.

Gordana Beissmann

Profesorica Njemačkog jezika, Dragana Gagulić, „novitet„ je u našoj školi.

Kao nova profesorica još nema puno dojmova, ali je već postavila neke ciljeve u svom radu: „ Želim da me pamte kao osobu koja im je prijatelj i netko tko ih je naučio Njemački jezik.“  Ako pitate nas, ovo je savršeni cilj za početak školske godine, a do kraja godine ćemo vidjeti hoće li profesorica uspjeti u svom tajnom zadatku.

Profesorica Maša je još jedna naša germanistica, koja uz Njemački jezik predaje i Povijest.

Ima puno dojmova i komentara, a ovdje smo se odlučili izdvojiti nama najzanimljivije. „Učenici, profesori i roditelji trebaju raditi zajedno kako bi učenici bili što uspješniji“, pojašnjava nam profesorica svoj pristup. Kako i sama kaže, svaki profesor ima svoj način predavanja, a njoj je važno da je u razredu opuštena i motivirajuća atmosfera za rad.

Maša Cvitanušić

 

Nadamo se da smo vam uspjeli malo bolje opisati stavove i način rada profesora u našoj školi uz pomoć ovih mini intervjua. Želje i ciljevi koje su ovi profesori izdvojili, kvalitetno preneseno gradivo i uspješna godina, a na kraju i lijepa te sigurna budućnost –  ne želimo li svi mi u školi upravo to? U Gaudeamusu za budućnost nema straha, za sve učenike je zagarantiran uspjeh, ako to žele. Naravno, sve uz pomoć naših dragih profesora. 🙂

Za GiGALOG piše: Monika Cipov, 2. razred

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Scroll to Top