fbpx

Svjetski Dan učitelja

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pozdrav,  dragi  čitatelji!

Svjetski je Dan učitelja. Napravite si kavu, čaj ili što već volite, sjednite u svoju omiljenu fotelju i pročitajte našu najnoviju priču.

Ponovno smo online na GiGALOGU! Za početak smo razgovarali s našim najdražim, najboljim  profesorima povodom Svjetskog dana učitelja. Pričali smo o nastavi, njihovim stavovima, iskustvima i predmetima koje predaju. Iako se radi o različitim predmetima, zaključili smo da naši profesori imaju jednake ciljeve i želje.

,,S kakvom si populacijom, tako ćeš se i osjećati”,  smatra profesorica Latinskog, Povijesti i Geografije, Tomislava Tomaz, koja nam je opisala koliko ona uživa u svom poslu.

Svaki se dan suočava s problemima učenika kojima je mentor, a i onima kojima predaje neki od ranije spomenutih predmeta. Profesorica je ujedno i pedagog naše škole i smatra kako je razgovor sa svakim učenikom jako važan za normalno funkcioniranje i uspjeh u školi. „Uvijek sam tu za učenike“, su neke od riječi profesorice Tomaz  tijekom našeg razgovora o  odnosima  učenika i profesora.

Tomislava Tomaz

Profesorica Mirna Šakić je i sama bivša učenica srednje škole Gaudeamus.

Pobliže nam je opisala koje su prednosti ove škole. Internet nastava , orijentiranost prema budućnosti, odnosno prema fakultetu i budućem radnom mjestu, manje štrebanja, više vremena za hobije i interese učenika su samo neke od prednosti u ovoj školi po sudu naše sugovornice. Psihologiju kao  svoju zonu interesa otkrila je uz pomoć profesorice koja je tada predavala u Gaudeamusu. „U to sam vrijeme sudjelovala u brojnim projektima škole, natječajima za poduzetnike, a ujedno se i pripremala za studij psihologije“, objašnjava nam profesorica Mirna. To su tada  bile mogućnosti u našoj školi, a možete li zamisliti koliko tek mogućnosti imaju učenici danas?

Mirna Šakić

Dobrodošli u biokemijski laboratorij kod profesora Marija!

Profesor Fröhlich se može pohvaliti višegodišnjim radom u srednjoj školi Gaudeamus u kojoj predaje biologiju i kemiju. Kada je riječ o sjećanjima bivših učenika vezano za profesora, od njih možete čuti jako lijepe riječi i pohvale. Profesor nam i sam kaže: „Želim da me učenici pamte po zanimljivim predavanjima te da uvide kako gradivo Biologije i Kemije nije uvijek dosadno.“ Zahvaljujući profesoru, znanje ovih dviju predmeta postaje primjenjivo u svakodnevnom životu.

Mario Fröhlich

„Morate vježbati…“, omiljene su riječi profesorice Gordane.

Profesorica Beissmann predaje većini, kako ona kaže, „omiljenu“  Matematiku i Fiziku. Profesorica uvijek s puno razumijevanja pojašnjava više puta gradivo cijelom razredu kako bi svi uspješno usvojili gradivo. S profesoricom smo razgovarali i o Internet nastavi koja je nekada bila teško izvodiva za predmet Matematike. Ipak,  uz suradnju profesora ove škole i to se danas obavlja s lakoćom. „Ne bojim se za budućnost učenika u ovoj školi, a želim da svaki učenik postane bolji od njegovog profesora“, s ovom mišlju profesorica završava razgovor.

Gordana Beissmann

Profesorica Njemačkog jezika, Dragana Gagulić, „novitet„ je u našoj školi.

Kao nova profesorica još nema puno dojmova, ali je već postavila neke ciljeve u svom radu: „ Želim da me pamte kao osobu koja im je prijatelj i netko tko ih je naučio Njemački jezik.“  Ako pitate nas, ovo je savršeni cilj za početak školske godine, a do kraja godine ćemo vidjeti hoće li profesorica uspjeti u svom tajnom zadatku.

Profesorica Maša je još jedna naša germanistica, koja uz Njemački jezik predaje i Povijest.

Ima puno dojmova i komentara, a ovdje smo se odlučili izdvojiti nama najzanimljivije. „Učenici, profesori i roditelji trebaju raditi zajedno kako bi učenici bili što uspješniji“, pojašnjava nam profesorica svoj pristup. Kako i sama kaže, svaki profesor ima svoj način predavanja, a njoj je važno da je u razredu opuštena i motivirajuća atmosfera za rad.

Maša Cvitanušić

 

Nadamo se da smo vam uspjeli malo bolje opisati stavove i način rada profesora u našoj školi uz pomoć ovih mini intervjua. Želje i ciljevi koje su ovi profesori izdvojili, kvalitetno preneseno gradivo i uspješna godina, a na kraju i lijepa te sigurna budućnost –  ne želimo li svi mi u školi upravo to? U Gaudeamusu za budućnost nema straha, za sve učenike je zagarantiran uspjeh, ako to žele. Naravno, sve uz pomoć naših dragih profesora. 🙂

Za GiGALOG piše: Monika Cipov, 2. razred

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Scroll to Top